Επίδομα 800 ευρώ υπό προϋποθέσεις σε εργαζόμενους με δύο δουλειές

Ενημέρωση για την εργασιακή και ασφαλιστική επικαιρότητα
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
siya.gr
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 22, 2020 12:29 pm

Επίδομα 800 ευρώ υπό προϋποθέσεις σε εργαζόμενους με δύο δουλειές

Δημοσίευση από siya.gr »

Αποζημίωση 800 ευρώ και για όσους εργαζόμενους έχουν παράλληλη ασφάλιση όχι με σύμβαση πλήρους απασχόλησης. Το επίδομα των 800 ευρώ μόνο σε όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση με λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα

Αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ θα μπορέσουν να πάρουν και οι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται σε πάνω από έναν εργοδότη με προϋποθέσεις. Ειδικότερα θα πρέπει οι εν λόγω εργαζόμενοι να έχουν βγει σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους από τον εργοδότη και από τον άλλον να μην εργάζονται πλήρους απασχόλησης πάρα μόνο ως μερική ή εκ περιτροπής εργασίας. Δηλαδή τίθενται το όριο του 30% των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας. Έτσι οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους.

Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος που η βασική του εργασία τον έχει βγάλει σε αναστολή της σύμβασης εργασίας του και στην άλλη εργασία του δουλεύει 4 ή 5 ώρες την εβδομάδα τότε θα πάρει την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Έτσι προϋπόθεση για να λάβει ένας μισθωτός με πολλαπλή απασχόληση την αποζημίωση ειδικού σκοπού κι εφόσον δεν έχει τεθει σε αναστολή από όλους τους εργοδότες του είναι να μην εργάζεται με πλήρη απασχόληση αλλά κάποιες ώρες την εβδομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εν λόγω ΚΥΑ, στη διαδικασία λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προστίθενται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.

Ο πήχης δηλαδή για να καταστεί δικαιούχος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ο εν λόγω πολλαπλώς απασχολούμενος μισθωτός είναι να μην ξεπερνούν σε εβδομαδιαία βάση οι ώρες εργασίας του το 30% των συνολικών ωρών εργασίας του με βάση τις συμβάσεις του. Το ποσοστό αυτό ελέγχεται για την περίοδο 15/3 έως και 20/4. Περισσότερες διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν με σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο.
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

www.siya.gr

Απάντηση